Festivals & Apps

Alle bezoekers hebben met de app een actueel programmaboekje (+) op zak. Wie treedt wanneer en waar op? Achtergrond-informatie van de artiesten, alle locaties op de kaart en ook overige praktische informatie binnen handbereik.

 • Eigen look
 • (Mijn) Programma
 • Push notificaties

De festival app van Mobilessence

Met deze app houdt u iedereen op de hoogte van het actuele festival programma. Wie treedt wanneer en waar op? Achtergrond-informatie van de artiesten, alle locaties op de kaart en alle praktische informatie binnen handbereik.

Met de Festival app stelt u uw bezoekers op de hoogte van het actuele en complete festival programma. Alle optredens, achtergrondinformatie, locaties, eetgelegenheden (incl. menu), parkeerplaatsen, loopafstanden, foto’s en geluidsfragmenten. Uw bezoeker vindt het allemaal in de app. Lekker thuis of in de trein een eigen programma samenstellen die tijdens het festival dan natuurlijk ook offline beschikbaar is. Het programmaboekje is al bijna niet meer nodig.

De festival app wordt al jaren ingezet op de grootste festivals van Europa en door veel festivalbezoekers als zeer goed beoordeeld.

Het is een betaalbare app met bewezen functionaliteiten en resultaten, altijd beschikbaar voor zowel Android als iOS.


De belangrijkste functionaliteiten uitgelicht

some image

Het laatste nieuws verspreidt u met behulp van de app en het achterliggende Content Management Systeem op elk gewenst moment. De app heeft een uitgebreid nieuwsoverzicht. Moet het nog sneller? Dan kunt u gebruik maken van push-notificaties - gebruikers ontvangen dan, ook als de app uit staat, een melding op hun telefoon.

some image

Alle artiesten in één overzicht binnen de app. Uw bezoeker vindt ze op basis van een lijst, genre of zoekwoord. Naast de biografie van de artiest kan de bezoeker direct zien waar en hoe laat hij of zij speelt. Eventueel kunt u hier ook links plaatsen naar externe media als YouTube.

some image

Een compleet overzicht van het programma met directe doorlinks naar meer informatie over de artiest of het podium. Per podium is in één oogopslag te zien welke artiest op welk tijdstip optreedt.

some image

Alle podia, gebouwen maar ook de nuttige locaties zoals de toiletten, eet- en drinkgelegenheden en bijvoorbeeld de EHBO-locaties op het terrein worden duidelijk en herkenbaar op de kaart aangegeven.

some image

Uw bezoekers kunnen een eigen programma samenstellen door binnen de app 'aan te vinken' welke optredens ze willen bijwonen. Ook vanuit dit zelf samengesteld (eigen) programma is alle verdere informatie, zoals locatie op de kaart of informatie over de artiest bereikbaar.

some image

Het festival-twitteraccount, de festival #-tag en het festival-Facebookaccount zijn als feeds binnen de app opgenomen. Bezoekers kunnen op allerlei plekken binnen de app informatie op hun eigen twitter/facebook account delen.

some image

Ook uw partners en sponsoren kunnen profiteren van de mogelijkheden van de app. Het gemiddelde gebruik van de apps voor, tijdens en na het festival is hoog. Bij voorgaande festivals heeft ca. 30-40% van de smartphone gebruikers de app gebruikt. Op sommige meerdaagse festivals was de gemiddelde gebruiksduur zelfs zo'n 50 minuten!

some image

Een onbeperkt aantal pagina's waar u, compleet met afbeeldingen, alle bezoekersinformatie over bijvoorbeeld uw bereikbaarheid, parkeermogelijkheden en tarieven, sponsoren en/of partners kunt plaatsen.

 


 

Een app in onze FestivalGuide app?

De FestivalGuide-App is een verzamelapp van alle festivals van Nederland, per provincie ingedeeld. Deelnemende festivals delen de vorm, maar hebben binnen de FestivalGuide app een eigen volwaardige festival app, als hierboven beschreven. Natuurlijk met voldoende mogelijkheden om de app ook qua uiterlijk duidelijk van uw festival te maken.
Uw festival staat via de Guide-app  in een mooi overzicht van festivals in de omgeving. Eenmaal gekozen hoeft de bezoeker u niet telkens weer op te zoeken. Uw app is direct beschikbaar als de Guide-app wordt aangeklikt.

Jaarlijkse kosten € 750,- (ex BTW)


Meer weten of bestellen ?Een eigen festival app?

In deze app bepaalt uw zelf de vorm en inhoud van de app. De app is beschikbaar in de app stores onder de eigen naam van het festival.


Eénmalige kosten

Wij zorgen voor:

 • de basisconfiguratie van het CMS en de app
 • hulp bij de inrichtingskeuzes en indeling
 • toepassen van uw vormgeving binnen de app
 • het publiceren van de apps in Google Play (Android) en iTunes (iOS)

€ 590,-

Jaarlijkse kosten

Wij zorgen voor:

 • een continue, directe koppeling van de apps en het CMS
 • periodieke nieuwe functionele verbeteringen
 • directe koppelingsmogelijkheden met uw website
 • de doorontwikkeling van de apps zodat deze blijft werken bij nieuwe versies van de besturingssystemen 

€ 1.990,-

 

Meerdere apps?

Voor organisaties die meerdere apps willen gebruiken hebben we de zogenaamde 'multi-app'. Eén hoofd-app met bijvoorbeeld per evenement een eigen app. De gebruiker kiest deze uit een lijst met de beschikbare evenementen in de hoofd-app.

Deze app is ook prijstechnisch extra interessant - benieuwd? Neem gerust contact met ons op!


Ook een eigen app?

Wilt u ook een eigen app of heeft u nog vragen?

Neemt u vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Bestellen Informatie